Over Iza

Iza van Geelen volgde haar opleiding als acupuncturiste bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai in Amersfoort en is in 2017 afgestudeerd, later aangevuld met fytotherapie. Verdieping van de Chinese geneeskunde (TCG) vond ze op stages in Nederland en China, waar ze een uitgebreid programma op diverse afdelingen, onder andere gynaecologie, longafdeling en cardiologie, kon volgen. Regelmatig volgt ze aanvullende bijscholingen en cursussen.
Door haar achtergrond als westers geschoold verpleegkundige met ruim 20 jaar ervaring en de kennis van de Chinese geneeskunde kan ze het beste van beide werelden combineren en met elkaar verbinden. Ze sluiten elkaar niet uit maar zijn complementair.
Naast de werkzaamheden als acupuncturiste, werkt ze als verpleegkundige bij de De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht.
‘Ik verwonder mij steeds hoe sterk een mens kan zijn, maar ook hoe zwak sterke mensen kunnen zijn tot ze hun kracht aanvaarden.’
Lang is ze op zoek geweest naar een verdieping en/of verandering in de gezondheidszorg die ze kende. Nadat ze in aanraking kwam met de acupunctuur, was haar keuze snel gemaakt.